ART REUTILITZAT I SOCIAL: Nou projecte de Cartaes

A finals de febrer, i gràcies a la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya, arrencàvem un projecte pioner d’ Upcycling a la localitat de Tàrrega. El vam haver d’interrompre, tot just començar,  degut a la COVID-19, durant 3 mesos, però ara hem tornat amb més força i amb moltes ganes de fer coses.

ART REUTILITZAT I SOCIAL: n’hem posat aquest títol, volent construir objectes únics a partir de la transformació de residus provinents de la deixalleria de Tàrrega en productes: mobles, cadires,  objectes de decoració…

Les nostres instal·lacions són un espai immillorable per al desenvolupament de l’upcycling, ja que des de fa temps ja estem recuperant i preparant per la reutilització roba, mobles, joguines, aparells elèctrics i electrònics, etc. Enmig d’aquesta bogeria d’objectes, alguns descartats i altres recuperats, neix la mirada estètica que suposa l’Upcycling, una idea que consisteix a donar una segona vida als objectes recuperats mitjançant el redisseny dels mateixos, tractant el residu com una de les més valuoses matèries primeres. Es tracta de mantenir recursos dins del cicle, disminuint  la necessitat d’extreure matèries primes verges.  Aquest projecte ha vingut per unir la recuperació d’objectes amb la inclusió social de qualitat.

Amb l’upcycling volem promoure l’economia circular amb valor social. Tancant el cicle de l’economia circular a les nostres botigues on podrem vendre tots els mobles i productes preparats.

 La problemàtica ambiental que pretenem resoldre o millorar és l’emissió de Co2 que s’allibera a l’atmosfera per cada producte nou que es fabrica. Posant a la venda tots aquells productes sorgits a partir de la preparació per la reutilització o l’upcycling de residus que arriben a la deixalleria. Allargant la vida útil del residu

Amb les nostres accions aconseguim un impacte social, mediambiental i econòmic.

Si ens seguiu a  les nostres xarxes socials (Facebook, Instagram, twitter i linkedin) hi podreu anar veient alguns dels articles que creem en primícia, o si ho preferiu, ens podeu venir a visitar a les nostres instal·lacions, al carrer Llevant, 2 de Tàrrega, sereu tots benvinguts.