SERVEIS

Cartaes és una empresa d’inserció, amb número de registre 57 del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, i amb forma jurídica SLU, promoguda per Càritas Parroquial de Tàrrega, única sòcia, que neix amb l’objectiu de generar ocupació per aquelles persones amb especials dificultats per treballar i trobar feina.

QUÈ FEM

El nostre principal objectiu és aconseguir la inserció sociolaboral de les persones en risc d’exclusió, conservant però la lògica de les empreses de caràcter ordinari. Així doncs, al mateix temps que assolim fites de caire social, mitjançant contractes d’Inserció Social i itineraris personalitzats d’inserció, també portem a terme una idea de negoci produint béns i serveis relacionats amb la gestió i la revalorització de residus.

En tots els serveis que ofereix CARTAES recuperem i tractem de forma controlada els residus no orgànics. Són residus que no es generen de forma diària i l’objectiu que tenim com a empresa és la seva restauració i posterior venda.

Aquells residus que no poden ser restaurats són dipositats en contenidors selectius perquè siguin gestionats adequadament i aconseguir-ne així una valorització.

Amb les nostres accions aconseguim un impacte social, mediambiental i econòmic.

Objectius

  • Augmentar la taxa d’ocupació a la ciutat de Tàrrega amb la creació de llocs de treball, afavorint la inserció al mercat laboral de col·lectius més desafavorits o amb risc d’exclusió social.
  • Mantenir i ampliar les aliances i xarxes externes existents.
  • Cercar empreses col·laboradores d’inserció dins l’empresa ordinària en el territori.
  • Facilitar la interrelació dels agents implicats en el mercat de treball: demandant d’ocupació i empresa.
  • Desenvolupar la Responsabilitat social corporativa
  • Desenvolupar polítiques respectuoses amb el medi ambient.

EQUIP HUMÀ

Treballadors/es d’inserció

Places de treball que acullen persones que estan realitzant un itinerari laboral.
Cobriran aquestes places aquelles persones que compleixin els perfils que estipula la llei 27/2002:

Amb situació d’exclusió social i que siguin derivats pels EBAP’s (Equips bàsics d’atenció primària) a l’empresa d’inserció.
Persones que estiguin rebent una Prestació de Renda Mínima.

El contracte, a més de feina estable, permet adquirir coneixements, compromís i responsabilitats en un ofici.
L’objectiu és l’empoderament de la persona per afavorir la seva incorporació al mercat laboral ordinari. Així, un cop el treballador/a està preparat/a per accedir al mercat real, pot deixar pas a una altre.

Treballadors/es Àrea social

Professionals que s’impliquen cada dia per oferir la millor atenció i servei a les persones. L’equip tècnic està format per una treballadora social i una insertora/prospectora laboral.

Voluntaris

Els nostres voluntaris són testimonis d’un compromís únic. Gràcies a ells i elles, al seu temps, podem ampliar l’abast de la nostra tasca social. Destaquem i agraïm el seu paper, essent conscients de la importància de la seva tasca en el sí de l’organització.

Voluntaris

Els nostres voluntaris són testimonis d’un compromís únic. Gràcies a ells i elles, al seu temps, podem ampliar l’abast de la nostra tasca social. Destaquem i agraïm el seu paper, essent conscients de la importància de la seva tasca en el sí de l’organització.

Responsable Tècnic del Projecte (Gerent)

L’objectiu principal de la gerent és conciliar els dos interessos de l’empresa: L’econòmic amb el sociaI. Per una part l’empresa ha de ser viable econòmicament per permetre el manteniment i creació de llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social. Per altra part ha de treballar per afavorir les aptituds socio – laboral dels treballadors, això també contribueix a que l’empresa sigui econòmicament viable.

El compromís de Cartaes amb l’Agenda 2030

L’Agenda 2030 és el nou full de ruta global per avançar vers el desenvolupament sostenible. Aprovada per Nacions Unides el 2015, inclou 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a assolir el 2030.

ELS ODS neixen per donar resposta als reptes del futur:

-ERRADICAR LA POBRESA I ATENDRE LES NECESSITATS SOCIALS.

-PROTEGIR EL PLANETA I LLUITAR CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC.

-ASSEGURAR LA PROSPERITAT I EL CREIXEMENT SOSTENIBLE.

A Cartaes treballem des d’un compromís basat en la justícia social i en l’aplicació
de l’Agenda 2030 a través dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, posant a les persones i les seves necessitats en el centre de l’activitat, amb l’objectiu d’apoderar-les per entrar al mercat laboral. Amb les nostres accions aconseguim un impacte social, mediambiental i econòmic.

En aquest document us expliquem què fa Cartaes per la conscienciació i posada en marxa dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en el seu dia a dia.