Setmana Europea de la Prevenció de Residus a Tàrrega

Dissabte 20 de novembre comença la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Es tracta d’una iniciativa de la Comissió Europea per fomentar la prevenció i la gestió sostenibles dels residus.

A Cartaes,  com a empresa responsable de la gestió de la deixalleria municipal a Tàrrega, ens hem sumat a la campanya amb tres activitats que començaran dilluns 22 de novembre.

La primera, anomenada “Contra el canvi climàtic jo reutilitzo, i tu? consistirà en calcular el diòxid de carboni que s’estalvia comprant productes de segona mà, computant els kg de productes venuts a les nostres botigues durant aquesta setmana. Ho farem mitjançant una calculadora  ideada per AERESS ( Associació Espanyola de Recuperadors de l’economia social i solidaria), que calcula les emissions de CO2 que pots evitar amb la suma de cada objecte que reutilitzis. Us deixem l’enllaç per si ho voleu calcular vosaltres   https://cartaestarrega.com/calculadores/

La segona porta per títol “Utilitzar més, llençar menys” amb la qual es pesaran tots els productes entrats a la  deixalleria i que han estat recuperats als nostres tallers, amb l’objectiu de visualitzar l’estalvi de residus que acaben a l’abocador durant aquesta setmana

La tercera és l’acció “El millor residu és el que no existeix” que aproparà el món del reciclatge i la recuperació als més joves amb les visites guiades dels escolars de primària a la deixalleria i a la nau annexa on es recuperen productes per tornar-los a posar a la venda.

El que pretenem durant aquesta setmana, amb aquestes tres accions, és conscienciar a la població, especialment de Tàrrega, de la importància de la reutilització, destacant que aquesta té un fort valor pel desenvolupament sostenible, per què no només promou la protecció ambiental, a través de la prevenció de residus, sinó que també contribueix a objectius socials i beneficis econòmics. Reutilitzar productes és la segona millor opció en la gestió de residus, després de la prevenció i finalment el reciclatge.